Despre mine

Draga cititorule,

Numele meu este Mihai Constantinescu si doresc sa iti spun bine ai venit in comunitatea Educatsibogat.ro.

Ideea acestui blog de educatie financiara a incoltit in mintea mea inca de acum 5 ani, intelegand prin activitatea mea de zi cu zi cat de importanta este educatia financiara in viata fiecaruia dintre noi si cat de mult lipseste aceasta in Romania. Cred foarte tare in puterea educatiei si cred totodata ca doar prin educatie putem ajunge bogati (orice ar insemna acest lucru pentru fiecare dintre noi).

Prin prisma domeniului in care lucrez de aproximativ 10 ani (piata de capital – fonduri de investitii) dar si prin prisma experientei de a lucra intr-un departament de Private Banking, am avut sansa sa intalnesc oameni fascinanti (atat colegi cat si clienti) de la care am invatat extrem de multe. Fiecare dintre ei a avut un rol definitoriu in dezvoltarea mea actuala si acest blog are si rolul de a multumi tuturor oamenilor care mi-au influentat parcursul profesional si personal pana in acest moment.

Sunt in primul rand investitor in actiuni romanesti, actiuni internationale, fonduri de investitii, ETF-uri, obligatiuni si imobiliare. In al doilea rand sunt consilier financiar pentru clientii individuali, inclusiv pentru clientii foarte bogati. Avand o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar si al pietei de capital, pasionat de educatie financiara aplicata, director de vanzari in zona fondurilor de investitii, speaker si trainer autorizat, urmaresc cu ardoare testarea si eficientizarea tehnicilor de economisire și investiție existente în literatura de specialitate. De asemenea sunt axat pe oferirea de soluții concrete, mulate pe nevoile și posibilitățile clientului.  

Totodata experienta acumulata in ultimii 10 ani in care am fost trainer pentru peste 1.000 de persoane in zona de educatie financiara si fonduri de investitii,  prezentarile pe care le-am tinut pentru diferite categorii de clienti si pentru diferite companii cat si sutele de intalniri individuale pe care le-am avut cu clienti individuali, mi-au oferit o intelegere amanuntita a nevoilor, dorintelor si nivelului de cunostinte financiare ale romanilor.

Misiunea mea este să împărtășesc din cunoștințele mele de educație financiară, precum și să îi îndrum pe ceilalți spre modalitătile eficiente de aplicare ale acestora.

Imi doresc ca aceasta comunitate sa ofere o viata mai buna romanilor prin eficientizarea utilizarii banilor pe care ii avem la dispozitie, prin evitarea risipei, prin stabilirea de obiective financiare realiste, prin oferirea de modalitati de a face economii, prin solutii de a plasa cat mai rentabil sumele disponibile.