Educația financiară – o investiție, nu o cheltuială

Nimic fără educație financiară. Ai deja un portofoliu diversificat, ai participat la cursuri de educație financiară? Cum de îti ajung banii, chiar și în perioade de inflație, pentru toate obiectivele?
Cum ar fi dacă educația financiară ar veni la pachet cu un coach direct la tine în sufragerie!? Deschide vinul și hai să vorbim! Educația financiara este și online!

Nevoia de educație financiară

Există un consens din ce în ce mai mare cu privire la necesitatea de a îmbunătăți educația financiară indiferent de mediul despre care vorbim. O cultură financiară bazată pe educație făcută responsabil este necesară pentru a ne putea urmări proiectele financiare în viață.

Nu urmărite doar rezonabil dar chiar cu succes, cu o bună conștientizare a finanțelor noastre personale, știind să gestionăm resursele de care dispunem.

Astăzi suntem motivați în fel și chip să fim activi pe piețele financiare și să avem mijloace pentru a plăti, gestiona rapid, a economisi, a investi, a ne asigura banii etc. Prin urmare, este necesar ca toți oamenii să posede abilități pentru a-și îmbunătăți relația cu finanțele personale și cu intermediarii financiari.

Ce este educația financiară și ce implică?

Educația financiară este capacitatea de a înțelege și de a utiliza eficient diverse abilități financiare, inclusiv managementul financiar personal, bugetarea și investițiile. Când ești alfabetizat financiar, ai fundamentul unei relații cu banii și faci o călătorie de învățare pe tot parcursul vieții. Cu cât începi mai devreme, cu atât va fi mai bine, deoarece educația este cheia succesului când vine vorba de bani.

Educația financiară permite îmbunătățirea înțelegerii conceptelor și produselor financiare, ajută indivizii să ia decizii adecvate circumstanțelor și nevoilor lor. De asemenea îi ajută să evite situațiile nedorite care decurg fie din îndatorarea excesivă, fie din alegerea de instrumente financiare nepotrivite profilului de risc si nivelului de cunostinte.

Ultimii ani și educația financiară online

Ultimii ani au fost marcați de evenimentele derivate din pandemia COVID-19, impact financiar asupra economiei mondiale, accentuat și de declanșarea războiului. Astfel de evenimente au modelat o realitate mai complexă și mai instabilă. Specialiștii financiari au fost nevoiți să găsească soluții financiare utile și adecvate pentru clienții lor.
Criza rezultată a testat rezistența companiilor dar și a fiecărui individ sau familie în fața adversității.

Una dintre ele a fost mutarea soluțiilor de educație financiară online. Conceptele necesare unei bune educații financiare pot fi făcute în online, ca să nu mai vorbim despre economia de timp facată prin lipsa deplasării din confortul casei. Mai mult decât atât Educat și Bogat poate veni chiar la tine acasă pentru concepte personalizate prin programul Money and Wine.

Adaptarea financiară s-a făcut cu o mai mare incertitudine în mediul economic, pe piețele financiare și în propriile noastre vieți.

Adaptarea cu ajutorul educației financiare

Mai mult ca niciodată noul context cere educație financiară, adaptarea competențelor pentru a putea lua decizii și a gestiona finanțele personale pe termen lung și foarte lung.

Avem ca aliat digitalizarea care a accelerat accesul la educație financiară și accesul la un coach financiar.

Educația financiară trebuie să fie accesibilă și în școli. Este necesar acest lucru pentru înțelegerea conceptelor financiare de bază, încă de la o vârstă fragedă. Nu trebuie să uităm că în mediile defavorizate, rolul școlii în procesul de educație financiară timpurie poate fi esențial.

Educația financiară un must în 4 puncte

Creșterea nevoii de educație și coaching financiar este datorată:

 1. Opțiunilor de economisire și investiții complexe, nevoia deciziilor, la fel
  Consumatorii sunt acum adesea rugați să aleagă dintre diverse produse de investiții și economii. Aceste produse sunt mai sofisticate decât erau în trecut. Se cere consumatorilor să aleagă dintre diferite opțiuni cu dobânzii și scadențe diferite, decizii pe care adesea nu sunt educați în mod adecvat pentru a le lua. Aceste alegeri pot afecta capacitatea consumatorului de a cumpăra o casă, de a finanța mai bine educația copiilor sau de a economisi pentru pensie, adăugând la presiunea decizională.
  Apoi, de asemenea, numărul instituțiilor care oferă produse și servicii poate fi descurajant de mare pentru începători. De la bănci la firme de asigurări, firme de brokeraj, firmele de administrare a investițiilor și alte companii de servicii financiare concurează prin oferte, creând confuzie pentru consumatorul needucat / neasistat financiar.
 2. Pensionarea, în schimbare – un labirint de decizii rezolvate alături de un coach?
  Planificarea pensionării este un exemplu al responsabilității tot mai mari, asumate, pentru securitatea financiară. Generațiile trecute au depins de planurile de pensii ale statului, pentru a-și finanța cea mai mare parte a pensionării. Acum consumatorii sunt implicați în luarea deciziilor.
  Felul în care se luau în trecut deciziile financiare pentru pensie nu mai sunt neapărat adaptate noilor nevoi, nici contextului noilor produse financiare.
  Oamenii au oportunitatea dar si obligatia de a participa la diverse planuri financiare. Acum au posibilitatea să afle cât de mult trebuie să contribuie și cum să investească banii.
  Incertitudinea socială nu face decât să crească nevoia persoanelor de a economisi și de a planifica în mod adecvat, fără mari greșeli pentru anii de pensionare.
  Sondajul Financial Literacy Survey din 2022 a constatat că Generatia Z plănuiește să includă și criptomoneda în planurile lor de pensionare. Uite ceva pentru care trebuie să fii pregătit ca și coach financiar dar și ca părinte.
 3. Mediului financiar dinamic
  Peisajul financiar este tot mai dinamic. Acum, o piață globală are mult mai mulți participanți și mai mulți factori de influență. Mediul în schimbare rapidă creat de progresele tehnologice, cum ar fi tranzacționarea electronică, face piețele financiare și mai rapide dar și mai volatile. Luați împreună, acești factori pot cauza opinii contradictorii și dificultăți în crearea, implementarea și urmărirea unei foi de parcurs financiare. Iată un alt motiv să ai alături un coach financiar.
 4. Alfabetizării financiare scăzute
  De la monitorizarea cheltuielile de zi cu zi până la previziunile bugetare pe termen lung, investiții intr-un portofoliu diversificat, înțelegerea conceptelor financiare dinamice, alfabetizarea financiară sunt cruciale. Este important să planifici și să economisești un venit adecvat la pensionare, evitând în același timp niveluri ridicate de datorii.
  Dacă aparent SUA ar trebui să stea mai bine, un sfert de americani declarau și în 2022 că nu au economii pentru pensii. Mai puțin de 4 din 10 dintre cei care nu au ieșit încă la pensie au considerat că economiile lor pentru pensii nu sunt pe drumul cel bun. Mai mult de 60% au recunoscut că simt un nivel scăzut de încredere în luarea deciziilor de pensionare fără ajutorul unui expert.

Educația financiară, imprevizibilul și the Millenias

Educația financiară scăzută i-a lăsat pe Millennials – cea mai mare parte a forței de muncă americane – nepregătiți pentru o criză financiară severă. Potrivit cercetărilor Institutului TIAA chiar și dintre cei care declară că au cunoștințe înalte în domeniul finanțelor personale, doar 19% au răspuns corect întrebărilor despre conceptele financiare de baza. 43% raportează că folosesc servicii financiare alternative costisitoare. Mai mult de jumătate nu dispun de un fond de urgență care să acopere cheltuielile de trei luni. 37% sunt fragili din punct de vedere financiar . 44% dintre ei spun că au prea multe datorii.

Deși acestea pot părea probleme individuale, ele au un efect mai larg asupra întregii populații decât se credea anterior. Tot ce trebuie este să ne uităm la criza financiară din 2008. Vedem impactul financiar asupra întregii economii, apărut din lipsa de înțelegere a produselor financiare.

Educația financiară este o problemă cu implicații largi, apelează la un coach financiar.

Accesarea serviciilor unui coach financiar oferă un avantaj competitiv prin valorificarea timpului tău cu expertiză financiară specializată. Reduce dezordinea, confuzia și informațiile contradictorii, învățându-te doar ceea ce este relevant – eficient și cu un minim de bătăi de cap.

Când profiți de expertiza antrenorului financiar, faci o punte între supraîncărcarea de informații și acțiunea eficientă. Poți transforma toată muncă pe care o faci deja în rezultate financiare semnificative. Educația ta financiară este o investiție, nu o cheltuială.

O ședință 1 la 1, coaching financiar în compania ta, un program financiar de investiții, acces la START INVEST, sfaturi financiare la un pahar vin și o canapea distanță, chiar în sufrageria ta?

Scrie-mi și lasă-mă să te însoțesc în călătoria ta financiară de succes.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image

Scroll to Top