Totul despre obligatiuni in 8 articole (plus 3 articole bonus)

Draga cititorule,

Incep acest articol recapitulativ prin a-ti multumi pentru timpul tau si pentru interesul acordat subiectelor abordate de mine. Comunitatea www.educatsibogat.ro incepe sa prinda contur si am reusit, alaturi de voi sa ajung la din ce in ce mai multe persoane interesate de educatie financiara si independenta financiara.

Ceea ce urmaresc prin blog-ul www.educatsibogat.ro este sa ma adresez investitorului incepator si sa ii ofer acestuia o experienta de invatara graduala a tuturor conceptelor necesare avansarii in domeniul educatiei financiare. Articolele pe care le scriu sunt postate intr-o ordine logica (cel putin pentru mine), astfel incat cine va incepe sa citeasca articolele de la primul articol pana la ultimul, sa reuseasca, la fel ca intr-un curs de investitii sau parcurgand un manual de investitii, sa asimileze aceste informatii cat mai simplu.

O recapitulare a primelor 10 articole scrise, cele care bun bazele Educatiei Financiare poate fi gasit aici: Baza educatiei financiare in 10 articole.

Voi enumera in continuare articolele scrise din seria destinata OBLIGATIUNILOR si voi face o scurta mentiune referitoare la continutul fiecaruia, astfel, daca cumva ai ratat vreunul dintre subiecte si ti se pare conceptul prezentat interesant, sa il poti accesa.

Mini curs de investitii in obligatiuni in 8 articole:

  1. Urmatorul pas dupa depozitul bancarce este o obligatiune si care sunt caracteristicile ei.
  2. Urmatorul pas dupa depozitul bancar – partea a II-a – cine poate emite o obligatiune si tipuri de obligatiuni in functie de cuponul platit.
  3. Despre rating-ul unei obligatiuni si riscul asociat – Ce este rating-ul unei obligatiuni si la ce foloseste acesta.
  4. Tot ce trebuie sa stii despre investitia in titluri de stat – Ce este un titlul de stat si cum poti investi in el
  5. Ce nu stiai probabil despre investitia in obligatiuni – corelatia invers proportionala intre evolutia dobanzilor si pretul obligatiunilor.
  6. Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi o obligatiune – despre Clean Price, Dirty Price si Yield to maturity (YTM), 3 concepte pe care trebuie sa le intelegi atunci cand cumperi o obligatiune
  7. Obligatiuni corporative cu randamente anuale de pana la 8% la RON si 6% la EUR – detalii complete despre oferta de obligatuni corporative disponibila pe bursa romaneasca.
  8. Despre riscurile investitiei in obligatiunicare sunt riscurile investitie in obligatiuni.

3 articole bonus din zona conceptelor de baza ale Educatiei Financiare

Ce am invatat in 3 luni de blog Educatsibogat.ro?

Ultimele 3 luni au insemnat foarte mult pentru mine deoarece am reusit sa pun pe picioare blog-ul de Educatie Financiara www.educatsibogat.ro, sa scriu continut de calitate (spun eu) si sa ajung la cati mai multi dintre voi. Am observat ca, pe masura ce lucurile avanseaza vizibilitatea acestui blog creste si la fel creste timpul pe care voi il petreceti citind articolele scrise de mine. Am invatat ca intotdeauna calitatea este apreciata si voi continua sa ofer calitate. Interactiunile cu voi imi dau incredere sa merg mai departe, intelegand cat de multa nevoie este de Educatie Financiara in viata fiecaruia dintre noi.

Un feedback mi-ar fi de ajutor

Pentru ca imi doresc sa fiu cat mai relevant in ceea ce scriu, m-ar ajuta foarte tare sa imi spui care a fost articolul care te-a ajutat cel mai mult (poti sa imi spui care a fost articolul cel mai relevant pentru tine lasandu-mi un comentariu cu numarul articolului din enumerarea de mai sus), ce ti-a placut la acest articol si ce crezi ca as putea sa imbunatatesc la aceste articole.

Totodata m-ar ajuta sa imi dai cateva idei de articole care ar fi de interes pentru tine.

Multumesc pentru incredere si spor la economisit si la investitii profitabile.

Mihai

PS: Poti obtine o sesiune GRATUITA de coaching 1:1 cu mine. Trimite-mi un email la mihai@educatsibogat.ro sau lasa-mi un mesaj pe Facebook si spune-mi cu ce te pot ajuta.

Detalii despre mine poti gasi AICI.

PPS: Urmareste blog-ul www.educatsibogat.ro si pagina de Facebook cu acelasi nume pentru mai multe articole de calitate.

2 thoughts on “Totul despre obligatiuni in 8 articole (plus 3 articole bonus)”

  1. Foarte bune articole, am inteles tot despre obligatiuni si in special titlurile de stat (ceea ce m-a interesat momentan), primele 4 articole mi s-au parut cele mai folositoare pt mine, fiind incepator. Succes si spor in continuare la cat mai multe articole! 😀

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image

Scroll to Top