Care sunt șansele să pierd din investiția în acțiuni?

Ce ne spune istoria despre probabilitatea de a pierde bani din investiția în indicele S&P500, în funcție de perioada de timp pe care investesc?

Sursă: Morningstar

 • Investiție pe 1 an – probabilitate câștig 74%, probabilitate pierdere 26%;
 • Investiție pe 5 ani consecutivi – probabilitate câștig 86%, probabilitate pierdere 14%;
 • Investiție pe 15 ani consecutivi – probabilitate câștig 100%, probabilitate pierdere.

Concluzii

1.   Probabilitatea de a câștiga prin investiții diversificate pe termen lung crește odată cu creșterea perioadei investiționale;
 
2.   Nu a existat nicio perioada de 15 ani consecutivi, din ultimii aproape 100 de ani, în care să investești în indicele S&P500 și să pierzi, chiar dacă am avut crize economice, război mondial și perioade cu hiperinflație în această perioadă;
 
3.   Investește pe termen lung – pe lângă probabilitatea mare de a câștiga, beneficiezi și de puterea dobânzii compuse (a capitalizării).

Dacă ești în căutarea unui broker care să îți ofere expunere pe piață de acțiuni americane, XTB poate fi una dintre variantele pe care să le ai în vedere.

Iată mai jos câteva avantaje de a investi prin XTB

 1. Nu există suma minimă pentru deschiderea contului real
 2. Contul poate fi deschis online
 3. Dimensiunea minimă a unui ordin pentru Actiuni și ETF-uri cu deținere a scăzut la 10 eur / usd
 4. Comision 0% la cumpărarea de acțiuni și ETF-uri cu deținere
 5. Poți deschide cont în lei și/sau euro și /sau usd
 6. XTB este un Broker internațional, listat la bursă din Varșovia, Polonia
 7. În platforma XTB sunt disponibile 5.600 de instrumente financiare, incluzând acțiuni și ETF-uri cu deținere, dar și CFD-uri cu active suport pe criptomonede, indici bursieri, mărfuri etc – o ofertă de instrumente financiare ce permite o bună diversificare a unui portofoliu de investiții
 8. XTB a fost ales de peste 500.000 de clienți din toată lumea
 9. Materiale săptămânale și lunare de educație financiară și update de piață
 10. Prezența fizică și serviciul asistență clienți disponibil în limba română
 11. XTB pune la dispoziție clienților săi Acțiunile și ETF-urile cu deținere, cât și Acțiunile și ETF-urile CFD (derivate)
 12. Acțiunile și ETF-urile cu deținere pot fi transferat ușor de la sau către alt broker
 13. XTB este reglementată de cele mai importante autorități de reglementare din lume, precum FCA sau KNF (Autoritatea de supraveghere Financiară din Polonia) și înscrisă în registrele autorităților de supraveghere din țările unde activează, respectiv ASF în România
 14. Poți alimenta contul prin transfer bancar (conturile sunt deschise la ING) sau direct cu cardul în platforma (această opțiune are comision suplimentar)

Pentru deschiderea unui cont, poți utiliza cele 2 link-uri de mai jos:

●      Link cont DEMO

●      Link cont REAL

Spor la economisit și investiții profitabile!

Avertisment cu privire la riscuri

Informaţiile sau materialele prezentate nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare prezintă riscuri ridicate, incluzând, fără că enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanțele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. 70-85% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de XTB S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image

Scroll to Top